Un Galantom este un om mărinimos, mereu dispus să îi ajute pe alții, în mod dezinteresat.

Platforma Galantom a fost dezvoltată de Asociația Envision și Asociația People for Sport pentru ca oamenii de bine din România să poată susține cu ușurință cauzele sociale în care cred.

 

Galantom e parte din cea mai frumoasă poveste pe care am trăit-o și am împărțit-o cu oamenii din lumea mea: 40 de zile, 910 km pe jos, nordul Spaniei de la est la vest, #minunipeCamino. Șase săptămâni în care i-am făcut pe ceilalți parte din călătorie spunându-le povești despre oameni, locuri și întâmplări, zeci de povești având același final, îndemnul de a face o donație pentru Asociația Inima Copiilor care reconstruiește secția de terapie intensivă pentru nou-născuți a Spitalului Județean Constanța.

Una din bucuriile fiecărei zile era să intru pe platformă și să văd cine a mai donat. M-am bucurat că, dincolo de donațiile oamenilor pe care îi cunoșteam, să regăsesc donații de la necunoscuți, oameni pe care nu îi voi întâlni poate niciodată. Sorbeam mesajele lor lăsate pentru mine, cuvintele acelea au însemnat mult în economia zilelor departe de casă. Sunt recunoscătoare să văd că suntem tot mai mulți - pe de o parte aceia care își urmează visurile dându-le scop caritabil, pe de altă parte aceia care îi sprijină donând – toți parte din comunitatea oamenilor de bine din România.

Veronica Soare, Galantom

Până în prezent peste 8.000 de galantomi precum Veronica s-au implicat, reușind să mobilizeze prin intermediul platformei peste 11 milioane de lei pentru cauzele sociale în care cred. Au fost dotate cu incubatoare maternitati, zeci de copii au fost ajutați să rămână alături de familiile lor, sute de pacienți care suferă de boli incurabile au primit îngrijire paliativă pentru a trăi cu demnitate și fără durere fiecare clipă, s-au plantat mii de copaci pentru un aer mai curat. Și lista continua cu sute de gesturi de bine pe care platforma Galantom le-a înlesnit.

În 2019 dorim să accelerăm dezvoltarea platformei pentru a genera un impact social și mai mare. Ne propunem să depășim până la sfârșitul anului viitor pragul de 15,5 milioane de lei donați prin intermediul platformei.

Echipa Galantom a decis să nu perceapă comision pentru serviciile oferite organizațiilor beneficiare și să lase la latitudinea donatorului posibilitatea de a susține dezvoltarea platformei directionand 0,1,3 sau 5% din donație către proiectul Galantom. Sumele prin care donatorii ne susțin în acest fel le-am numit GShare (de la Galantom Share), ele reprezentand aproximativ 3% din suma totală donată pe platformă.

Începând din acest an Romanian American Foundation finanțează platforma Galantom cu o parte din bugetul necesar susținerii proiectului.

Pentru ca Galantom să își poată atinge obiectivele ambițioase propuse pentru anul următor și pentru a ajunge să fie un proiect sustenabil pe termen lung avem nevoie să diversificam sursele de venit, prin atragerea de donații de la persoane fizice și de sponsorizări de la companii.