Un Galantom este un om marinimos, mereu dispus sa ii ajute pe altii, in mod dezinteresat.

Platforma Galantom a fost dezvoltata de Asociatia Envision si Asociatia People for Sport pentru ca oamenii de bine din Romania sa poata sustine cu usurinta cauzele sociale in care cred.

 

Galantom e parte din cea mai frumoasa poveste pe care am trait-o si am impartit-o cu oamenii din lumea mea: 40 de zile, 910 km pe jos, nordul Spaniei de la est la vest, #minunipeCamino. Sase saptamani in care i-am facut pe ceilalti parte din calatorie spunandu-le povesti despre oameni, locuri si intamplari, zeci de povesti avand acelasi final, indemnul de a face o donatie pentru Asociatia Inima Copiilor care reconstruieste sectia de terapie intensiva pentru nou-nascuti a Spitalului Judetean Constanta.

Una din bucuriile fiecarei zile era sa intru pe platforma si sa vad cine a mai donat. M-am bucurat ca, dincolo de donatiile oamenilor pe care ii cunosteam, sa regasesc donatii de la necunoscuti, oameni pe care nu ii voi intalni poate niciodata. Sorbeam mesajele lor lasate pentru mine, cuvintele acelea au insemnat mult in economia zilelor departe de casa. Sunt recunoscatoare sa vad ca suntem tot mai multi - pe de o parte aceia care isi urmeaza visurile dandu-le scop caritabil, pe de alta parte aceia care ii sprijina donand – toti parte din comunitatea oamenilor de bine din Romania.

Veronica Soare, Galantom

Pana in prezent peste 5.400 de galantomi precum Veronica s-au implicat, reusind sa mobilizeze prin intermediul platformei peste 7,6 milioane de lei pentru cauzele sociale in care cred. Au fost dotate cu incubatoare maternitati, zeci de copii au fost ajutati sa ramana alaturi de familiile lor, sute de pacienti care sufera de boli incurabile au primit ingrijire paliativa pentru a trai cu demnitate si fara durere fiecare clipa, s-au plantat mii de copaci pentru un aer mai curat. Si lista continua cu sute de gesturi de bine pe care platforma Galantom le-a inlesnit.

In 2019 dorim sa acceleram dezvoltarea platformei pentru a genera un impact social si mai mare. Ne propunem sa depasim pana la sfarsitul anului viitor pragul de 10,5 milioane de lei donati prin intermediu platformei.

Pana acum existenta si dezvoltarea proiectului Galantom s-a bazat in mare masura pe generozitatea donatorilor de pe platforma si pe implicarea voluntara a membrilor fondatori si a catorva persoane care cred in acest proiect. Echipa Galantom a decis sa nu perceapa comision pentru serviciile oferite organizatiilor beneficiare si sa lase la latitudinea donatorului posibilitatea de a sustine dezvoltarea platformei directionand 0,1,3 sau 5% din donatie catre proiectul Galantom. Sumele prin care donatorii ne sustin in acest fel le-am numit GShare (de la Galantom Share), ele reprezentand 3,2% din suma totala donata pe platforma.

Pentru ca Galantom sa continue sa existe si pentru a atinge obiectivele ambitioase propuse pentru anul următor avem nevoie sa diversificam sursele de venit ale proiectului, prin atragerea de donatii de la persoane fizice si de sponsorizari de la companii.